Skole og Forældre støtter VKO’s forslag om elevplaner og mere bevægelse

Skole og Forældre støtter VKO’s forslag om elevplaner og mere bevægelse

Læs Skole og Forældres kommentarer til VKO’s ønsker og krav til en folkeskolereform.

I forbindelse med forhandlingerne om en kommende folkeskolereform har Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti formuleret en række krav og ønsker til reformen.

Skole og Forældre er enige med partierne i, at folkeskolereformen skal styrke elevernes faglige niveau.

- Jeg er også meget tilfreds med, at VKO fokuserer på elevplaner og et ønske om mere fysisk aktivitet i løbet af skoledagen. Elevplanerne er et vigtigt udviklingsredskab, der kan bruges af både lærere, elever og forældre. Samtidig ved vi fra forskning, at fysisk aktivitet styrker elevernes evne til at lære, siger landsformand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Skole og Forældre er skeptisk overfor VKO’s forslag om at give karakterer allerede fra 4. klasse.

- Konstruktiv feedback fra lærer til elev og forældre er vigtigere end karakterer. Elever og forældre skal vide, hvad målet med undervisningen er, og elever og forældre skal vide, hvad de skal gøre for at nå målene. Mål for læring og systematisk feedback er vigtige redskaber til at løfte elevernes faglige niveau, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældre opfordrer alle partierne i forhandlingerne om en folkeskolereform til at have fokus på, hvordan reformen bidrager til at udvikle folkeskolens undervisning.

- Jeg vurderer partiernes forslag ud fra et udviklingsperspektiv. Vi ved fra vores rådgivning af skolebestyrelser, at der stadig findes lærere, som underviser i det samme år efter år og som ikke udvikler deres metoder. Folkeskolereformen skal i mine øjne sikre, at der bliver lagt et udviklingspres på folkeskolen. Det kan for eksempel ske ved at skolerne får et krav om at bruge forskellige undervisningsmetoder, siger Mette With Hagensen.

Udgivet den

30. maj 2013

af

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...