Bedre forældrekommunikation kan sænke fravær

Bedre forældrekommunikation kan sænke fravær

Nye tal fra undervisningsministeriet viser for første gang landsdækkende tal for fravær blandt skoleelever.

En gennemsnitlig dansk skoleelev på en folkeskole er fraværende 12 dage om året. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

- 12 dage er selvfølgelig for meget. Jeg er mest bekymret over de få elever, der har et meget højt fravær, siger næstformand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Undervisningsministeriets tal viser også, at elever fra de mindre øer har et højt såkaldt lovligt fravær. Elever med forældre uden uddannelse har meget fravær på grund af sygdom, mens kommuner, hvor der er mange indvandrerforældre har et højt ulovligt fravær.

- Et bedre skole-hjem-samarbejde og en tæt opfølgning på de få elever, der virkelig har problemer, er vejen til at sænke fraværet. Det er et tillidsfuldt forhold mellem skole, elev og forældre, der kan nedsætte fraværet, siger Skole og Forældres næstformand.

Undervisningsministeriets tal deler fraværet op i tre kategorier: Sygdom, lovligt fravær og ulovligt fravær. Fraværet blandt eleverne i kommunerne Brøndby, Albertslund, Bornholm, Halsnæs, Ishøj, Lolland, Kalundborg og Slagelse er i top 10 i mindst to af disse kategorier.

- Tallene viser, at der er nogle få kommuner, der har et højt fravær i flere kategorier. I de kommuner synes jeg skolebestyrelserne skal sætte sig ned med kommunalbestyrelsen og gøre en ekstra indsats for at nedbringe fraværet. Den indsats synes jeg skal gå ud på at forbedre kommunikationen mellem skole, elev og forældre - især i udskolingen, hvor fraværet er højest, siger Mette With Hagensen.

Rapporten om elevfravær er et led i kampagnen Godt du kom

Udgivet den

9. februar 2012

af

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...